djordjebalasevic

- Mnogo je ljudi koji vole moje pjesme i oni za mene nisu samo publika. Omogućili su mi da živim od svog talenta, radim ono što volim, u čemu uživam i, na kraju krajeva, da živim od toga.

About: Biografija (kako ju je sam napisao) :

Ime mi je Djordje Balasevic... Prijatelji me uglavnom zovu Djole ...
Rodjen sam 1953. (Bik), u Novom Sadu, u gradu kroz koji protice Dunav...
U Evropi, formalno...
Isao sam u gimnaziju, ali nisam maturirao. Studirao sam geografiju, ali nisam diplomirao...
Vojnu obavezu sam regulisao, u celosti, nisam osudjivan, ni krivicno gonjen,
i nisam bio clan Saveza komunista.
Nosilac sam najvecih drustvenih priznanja, od kojih nemam ni najmanje koristi.
Snimio sam deset singl i devet LP-ploca.
Pozlatile se, dao Bog ...
Profesionalnih uspeha imao sam, hvala na pitanju, a jedan od tih, na samom domaku istorije,
je i Poslednja jugoslovenska turneja, u maju 1990.
Poslednja jugoslovenska, ne moja ...
Jedva cekam da vidim ko ce sledeci 'napuniti' Skoplje, Nis, Beograd, Sarajevo, Zagreb i Split,
o istom trosku ...
Pred narodnjackom najezdom, povukao sam se u utvrdjene gradove.
Zivim, jos uvek, u Novom Sadu, gde sam za sebe placam socijalno i penzijsko osiguranje ...
O porezu da i ne govorimo ...
Ozenjen sam, sretno, devojkom po imenu Olivera, ponosni sam otac dve lepe devojcice.
I gotovo ...
Oni koji su me zavoleli po muzickoj liniji, znaju stosta o meni.
Oni koji me dosad nisu zavoleli, i nece, bojim se ...

( 1991)

Pichoperka

Posted 2008-06-04 06:37:00

Djoletov film, za one koji nisu znali xD

Još pocetkom ove godine Djordje Balaševic je cesto bio nedostupan, jer je intenzivno poceo pripremati prvi igrani film po motivima svojih pjesama.

Onda su se prije nekoliko mjeseci mediji dohvatili senzacionalisticke price o njegovom razvodu s Oljom, koja je – gle cuda – brzo nestala s naslovnica. Dalje kopati nisu mogli, jer nisu imali šta ni iskopati, odnosno pokazalo se da je na drugim stranama bilo istinitijih senzacija za nabijanje tiraza. Sad se opet mogu vratiti ozbiljnijoj temi.

Dakle, informacija je i zvanicna: produkcijska kuca Balaševicevih "Salajka" potpisala je koprodukcijski ugovor s RTV Srbije i RTV Vojvodine o zajednickom projektu – igranom filmu "Kao rani mraz", koji ce kasnije imati i svoju televizijsku varijantu u serijalu od šest epizoda.

Prva je ideja bila da se angazira jedan od poznatijih filmskih rezisera. Na kraju je odluceno da reziser bude sam Djordje Balaševic, vjerovatno s mišlju da niko bolje od njega nece u jednako originalnu filmsku pricu pretociti njegove neponovljive poetsko-muzicke slike.

Ljubavna storija (šta bismo drugo od Djoleta i mogli ocekivati?) utemeljena je na albumu "Kao rani mraz" i motivu price o Vasi Ladackom.

U nekim je novinama objavljeno da ce snimanje poceti 15. septembra, no iz pouzdanog izvora saznajemo da ce prva klapa pasti, ipak, nešto kasnije.

http://djordjebalasevic.gelipo.com/forum/thread=3397

3 posts on 1 page(s)

Baby_Blue

Posted 2008-06-04 08:13:06

Aaaaaaaaaaaaaaaaa ^^ <3

Pichoperka

Posted 2008-06-05 03:02:20

e bas mi je drago sto sam vas obradovala Cheesy
3 posts on 1 page(s)

Register or login and join this group to post here.